Metropool Amsterdam kan niet meer groeien! Of toch nog wel?

Afgelopen week vond het “We make the city’ event in theater Amsterdam plaats. Een plek waar beleidsmakers, overheid en het bedrijfsleven samen kwam.  De feiten en de toekomst van de regio Amsterdam Amstelland bespraken. Wat daar nu precies uitkwam lees je hieronder en verder op de link. Voor mij was het idd geen verassing, als matchmaker help ik dan ook graag mee met de uitdaging waar we met z’n allen voor staan.

Metropool Amsterdam is een van de sterkste economsiche regio’s van Europa. Wat zijn de valkuilen en waar kan het beter? Voor mij is het geen verrassing, we snakken naar goed personeel en talent! Wat zijn precies de feiten? Hoofdonderzoeker Henri de Groot, hoogleraar Regionaal Economische Dynamiek aan de Vrije Universiteit te Amsterdam, lichtte de belangrijkste bevindingen van de Economische Verkenningen kort toe. “De Metropoolregio Amsterdam bevindt zich in een periode van hoogconjunctuur.

Het is opvallend hoe snel en fors dit herstel inzet na de grote recessie die zo’n tien jaar geleden begon.” Een ander positief cijfer duidt volgens De Groot tegelijkertijd op “één van de grootste uitdagingen voor de regio: krapte op de arbeidsmarkt”. De Groot: “De werkloosheid daalt sterk en kan waarschijnlijk niet veel lager worden. Het is opvallend hoe een beetje economische meewind de Metropoolregio Amsterdam direct aan de bovengrens van de arbeidsmarkt brengt. Dit is duidelijk een punt van aandacht voor beleidsmakers.”  Samengevat schetsen de cijfers een duidelijk beeld, volgens De Groot: “De diverse sectorstructuur maakt de economie van de Metropoolregio Amsterdam krachtig, wendbaar en weerbaar.”

Meer weten? 
Lees hier meer: https://bit.ly/2yP9LvM